Op zaterdagavond 1 november 2014 vindt in het Vroege Vogelbos in Almere Haven weer een bijzondere herdenkingsavond plaats. Net als vorig jaar biedt ‘Namen Blijven’ alle nabestaanden in Almere de gelegenheid om op eigen, creatieve en vrije wijze te herinneren en te herdenken. Zoals een van de bezoekers naderhand schreef: ‘ik heb een prachtige wandeling gemaakt. Even gedag gezegd zonder afscheid te nemen… ‘

Het geeft bezoekers van welke religie en welke afkomst dan ook de gelegenheid om actief stil te staan bij hun dierbare overledenen. Hieronder vindt u uitgebreide informatie over deze herdenkingswandeling.

Programma

Opening
De opening van de route wordt bij de toegangspoort verzorgd door het Almeerse koor ‘Early Birds’.
Onder leiding van Marjolein van Tongeren zal het enkele sfeervolle liederen ten gehore brengen.

Interactieve kunstzinnige herdenkingsvormen
Langs de wandelroute biedt een aantal professionele kunstenaars interactieve, kunstzinnige vormen tot herinneren en herdenken aan.

Namen schrijven in het zand – Gonny Geurts
Gonny begeleidt u bij de meditatieve en rituele handeling van het schrijven van de naam in het zand, het tekenen en patronen erom heen maken.

Van Kleur naar Licht – Jan Jippe van Herrikhuijzen
Jan Jippe laat u de naam van uw dierbare schrijven en de levenslijn tekenen in een kleurrijke wereld, op weg naar het licht.

De naam wordt licht – Rob van den Broek
Rob nodigt uit om met paraffine en kleine lontjes een kaars te gieten in de vorm van de naam of een symbool van uw dierbare.

Herinnering aan jou, gevangen in zand – Gérard Pillen
Gérard vraagt u een herinnering af anekdote over een dierbare te vertellen en vangt die in zand. Uw verhaal wordt ter plekke gebotteld om mee naar huis te kunnen nemen.

Jij blijft in mijn gedachten – Franny Thonhauser
Franny heeft een spiegel bewerkt zodat er een naam op geschreven kan worden. Vervolgens maakt u een foto van zijn of haar naam mét uzelf in de spiegel.