WereldLichtjesDag 2014 

mo(nu)ment voor een overleden kind 

Op WereldLichtjesDag steken mensen over de hele wereld, in elke tijdzone, om 19.00 uur een kaarsje aan ter nagedachtenis aan hun overleden kind. Zo verbindt een lint van kaarslicht in 24 uur wereldwijd alle nabestaanden. WereldLichtjesDag wordt wereldwijd gevierd op de tweede zondag van december. Dit jaar is dat op zondag 14 december.

 Ritueelbegeleiders Almere organiseert dit jaar voor de tweede keer de Almeerse variant van deze herdenking. We doen dit omdat we er van uit gaan dat het samen met andere nabestaanden aansteken van de kaars extra betekenis aan dit moment geeft. We omlijsten het aansteken met gedichten, muziek en het oplaten van een gezamenlijke herinneringsballon.

We hebben voor deze herdenking geen vaste locatie gekozen. Per jaar zoeken we een geschikte plek, ergens in Almere. Dit jaar vindt de avond plaats in de kapel van kerkcentrum De Goede Rede aan de Kerkgracht in Almere Haven. 

WereldLichtjesDag is voor iedereen toegankelijk, ongeacht religie, levensbeschouwing of afkomst. De toegang voor deze avond is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Bent u nabestaande of bekende van een overleden kind, dan hopen we u op 14 december te mogen begroeten.